söndag 20 februari 2011

Spelfonden: Spel 34, 35, 36, 37 & 38
Spel 34:
Robin Söderling – Marin Cilic 1
Caroline Wosniacki – Svetlana Kuznetsova 1
Odds: 1.79 (bet365)
Insats: 129.60 sek. (7.5%)
Möjlig Vinst: 102.38 sek.
Möjlig Utdelning: 231.98 sek.
Speltyp: Dubbelspel

Resultat: (6-7, 6-3, 6-3) 1 VINST
                (6-1, 6-3) 1 VINST

Motivering:
Två tennissinglar får utgöra en av två dubbelspel idag. Tennisdubbel som skall sitta i åtta av tio fall, minst innehållande två top-10 spelare i mycket bra form testas.

I kupongens första match, som startar klockan 14.00 har svenske världsfyran Robin Söderling en av huvudrollerna. Kroaten Marin Cilic står på andra sidan nät. Final i franska Marseille skall spelas.

Söderlings tennisprestationer för tillfället är smått magiska. Frågan man bör ställa är om han inte är i toppen av sin karriär för tillfället?
Sedan tränarbytet (Magnus Norman lämnade och in kom italienaren Claudio Pistolesi) som skedde vid årsskiftet har Robin på 18 matcher en enda förlust, varav tre av dessa arton matcher haft tillfällen då Svensken tappat set (av 36 set har han förlorat så få som fem stycken).
Förra veckan vann han Rotterdams ATP-turnering för andra året i rad. Veckan innan Australian Open lyckades han dessutom vinna en turnering i Brisbane.
I och med kvällens final har han alltså chans på sin andra raka titel och tredje för året och då har han endast hunnit delta i fyra stycken.

I och med dagens final har Cilic förbättrat sin bästa placering för i år. Kvartsfinalspel är det bästa han har kunnat åstadkomma under 2011 såhär och efter semifinalmötet mot Youzhny igår är det något man kan förstå. Efter 1-1 i set och brutet servegame i tredje lyckades Cilic bryta tillbaka och på något sätt krångla sig vidare från semin.
Senaste mötet spelarna emellan (femte maj 2010) vann Söderling i tre raka. Frågan är om det inte kommer sluta på liknande sätt även idag?
Är väl medveten om att Cilic kan besegra vem som helst vid en bra dag på jobbet, men så som Söderling presterar för tillfället är det få som kan röra på svensken.

I andra matchen möter världstvåan Caroline Wozniacki 23:e-rankade ryskan Svetlana Kuznetsova. Final i Förenade Arabemiratens WTA-turnering är vad som väntar de båda och statistiskt sett är danskan den som presterat bäst efter fyra raka segrar utan tappade set.
Kuznetsova har visserligen inte varit så dålig hon heller. Idel segrar och två tappade set fram till finalen är ett okej facit.

Varför jag har valt att spela Wosniacki i dagens final beror främst på att danskan har kommit igång igen efter den snöpliga semifinalförlusten i Australian Open mot Na Li. Även vad gäller inbördes möten leder danskan med 3-2, varav de två senaste har slutat å Carolines favör.

För att slå Caroline Wozniacki krävs det att man presterar bra tennis matchen igenom. Världstvåan är, tack vare sin fantastiska fysik och enorma säkerhet från baslinjen (sällan hon står för några misstag) en väldigt svårslagen spelare. Att hon dessutom är som bäst när det gäller och radar upp titlar efter titlar trots sin ringa ålder tyder på en enorm vinnarskalle.

Nordiska tennistriumfer utgör dagens tennisdubbel till 7.5% av rullen.

(För övrigt rekommenderas hcp-spelet på Söderling (2-0 vinst) till 1.80 gånger pengarna. Möjligen värt att fundera på?)

Spel 35:
PSV Eindhoven – NAC Breda (-1.5) 1
Ajax – VVV (1/1) 1
Odds: 2.11 (bet365)
Insats: 86.40 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 95.90 sek.
Möjlig Utdelning: 182.35 sek.
Speltyp: Dubbelspel

Resultat: (4-1) 1 (-1.5) VINST
                (1-0) 1 (1/1) VINST

Motivering:
PSV Eindhoven fick kämpa mot franska Lille i veckans Europa League och lyckades få med sig ett kryss (2-2) efter mål av Ola Toivonen bland annat.
PSV Leder Eredivisie tillsammans med Twente efter 23 spelade omgångar. Man har så här långt skrapat ihop 15 segrar, 5 kryss och 3 förluster.
I senaste ligamatchen körde man över sjätteplacerade AZ Alkmaar borta med hela fyra noll. Dock förlorade man senaste hemmamatchen med 0-1 efter att haft Den Haag på besök.
I dagens ligamatch ställs man mot ett formsvagt Breda (fyra raka förluster och en målskillnad på 12-1). Vinst är ett måste då man för att inte tappa ledningen till Twente.

Vinst med minst två måls marginal testas.

Ajax har blandat och gett under säsongen gång och ligger för tillfället på en tredjeplats, fem poäng efter PSV och Twente. Segern mot Anderlecht borta med tre mål mot noll i Europa League innebär att man spelat fem raka matcher utan förlust, varav fyra av dessa har slutat i tre pinnar. Kanske att man kan hitta storformen under andra halvan av säsongen och åtminstone ge det ett försök att jaga ifatt klubbarna på första och andra plats?
Vinst ikväll är i alla fall ett måste, något jag tror man visar direkt från start.

Ledning i halvtid och vinst vid 90 spelade minuter är taget.

Spel 36:
Aranäs – Skövde 2
Odds: 1.60 (bet365)
Insats: 129.60 (7.5%)
Möjlig Vinst: 77.76 sek.
Möjlig Utdelning: 207.36 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (37-31) 1 FÖRLUST

Motivering:
Ett formtoppat Skövde gästar elfteplacerade Aranäs.
Aranäs med fördel av hemmaplan har helt okej form efter tre segrar på sina fyra senaste matcher. Dock förlorade man senaste hemmamatchen mot Malmö med 27-30, så helt felfria är man ej.

Skövde å andra sidan verkar som sagt ha hittat formen. I senaste matchen, hemma mot guldaspiranterna Guif, gick man ut stenhårt redan från matchminut och behöll ledningen ända in i mål (vann tillslut med 39-30).
En förlust sex senaste matcherna och tre raka bortavinster placerar Skövde på tredjeplats i tabellen (16-1-8 är säsongens facit). Seger ikväll är troligt.

Pontus speltips tror på Skövde ikväll och spelar bortaseger till 7.5% insats.

Spel 37:
Westerlo – Anderlecht 2
Odds: 1.70 (bet365)
Insats: 86.40 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 60.48 sek.
Möjlig Utdelning: 148.88 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (2-0) 1 FÖRLUST

Motivering:
Belgiens största klubb har femton raka matcher utan förlust. Tio av dessa har man vunnit och nu har man även lyckats hålla nollan i åtta raka ligamatcher (extra fakta är att tio av dessa femton matcher har man hållit nollan)! På förhand är det inte mycket som talar för Westerlo-skräll ikväll.

Visserligen förlorade Anderlecht hemma mot Ajax i Europa League med hela 0-3 samtidigt som Westerlo har fördel av hemmaplan, men det var i Europeiska cupspelet. I ligan är det helt annan nivå på motståndet.

Westerlo ligger för närvarande på elfteplats i Eerste Klasse. Man har vunnit 8 matcher, kryssat 7 och förlorat 11. Det faktum att man har gjort mål i 12 raka ligamatcher skrämmer föga. Anderlecht håller tätt, gör mål framåt. Man skall vinna alla dagar i veckan!

Spel 38:
Westerlo – Anderlecht (Anderlecht – Hålla Nollan) JA
Odds: 2.37 (bet365)
Insats: 86.40 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 118.37 sek.
Möjlig Utdelning: 204.77 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (2-0) NEJ FÖRLUST

Motivering:
Att avstå oddset 2.37 på att Anderlecht skall hålla nollan när statistiken visar att samma lag hållit nollan i åtta raka ligamatcher är tjänstefel.
Är väl medveten om att hemmalaget Westerlo målat i tolv raka ligamatcher. Dock var senaste laget att nolla dem just Anderlecht, så att alla lag har stora problem med att få hål på toppklubbens exemplariska försvar är ej att förglömma. 2-0 blev det då. Mycket troligt att det blir liknande resultat ikväll. 2-0 till Anderlechts fördel men då borta dvs.

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar