onsdag 16 februari 2011

Spelfonden: Spel 26, 27, 28 & 29


Spel 26:
Arsenal – Barcelona 2
Odds: 1.90 (bet365)
Insats: 82.39 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 74.16 sek.
Möjlig Utdelning: 156.55 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (2-1) 1 FÖRLUST

Motivering:
Kvällens och Champions League-åttondelarnas hetaste möte i mångas ögon tar vid ikväll då engelska ligatvåan Arsenal gästas utav spanska serieledaren Barcelona på Emirates Stadium i det första utav två möten.
Och vad tror vi då? Hur slutar kvällens möte?

Vi har valt att spela på denna match främst på grund av den enkla anledningen att oddset för närvarande står i 1.90 hos Bet365.
Att Arsenal är ett av världens bästa lag skall vi inte sticka under stol med, men att Barcelona står i vinst för lite under två gånger pengarna, vilket oddsättarna baserar på att Katalanerna bör vinna runt fem av 10 möten lagen emellan finner jag för högt. Barcelona är och har varit ett bättre lag jämfört med Arsenal senaste säsongerna (har bevisats genom alltifrån tabellplaceringar, titlar, inbördes) och i år går man minst lika bra som föregående säsonger, om ens bättre.
Visserligen presterade man mindre bra i senaste ligamatchen mot Sporting Gijon (1-1) men dessförinnan hade man radat upp segrar efter segrar (16 raka i ligan vilket förblir ett svårslaget rekord).
Att sedan Puyol är borta för Barcelonas del (något många har noterat och visat viss oro för) finner jag som ett lyxproblem. Jag, personligen tror snarare det kan komma att gynna Barcelona, men då gäller det att Pep väljer att spela Abidal i mitten och ingen annan.
När Puyol har varit borta på senare tid är det just Abidal som har fått hoppa in i mittlåset tillsammans med Pique, något han har gjort fantastiskt bra.
Samtidigt som Messi och company öst på framåt har Abidal varit en bidragande faktor till att man samtidigt som man öst in mål framåt täppt till bakåt. Med sitt lugn och bländande teknik som främsta egenskaper ser jag honom som en bättre fotbollspelare än Puyol.

Att båda lagen har presterat bra fotboll under förra och början på det nya året är det inga tvivel om. Dock anser jag Barca vara snäppet vassare på allt. Man är mer stabila bakåt samtidigt som man är vassare framåt. Man har bättre individualister och håller en högre lägstanivå. Säger någon att Arsenal har Fabregas kan Barcelona kontra med att man har TVÅ minst lika slagkraftiga mittfältare genom Xavi och Iniesta. Nämner man Van Persie eller Theo Walcott, då har Barcelona Messi och David Villa.

Tvåan till 1.90 är taget! 0-2 möjligen?

Spel 27:
Roma – Schaktar Donetsk X2
Odds: 1.72 (bet365)
Insats: 82.39 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 59.33 sek.
Möjlig Utdelning: 141.72 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (2-3) 2 VINST

Motivering:
Italien mot Ukraina i Italien brukar vanligtvis sluta i en etta efter nittio spelade minuter.
Vi på Pontus Speltips tror dock oerhört mycket på detta Schaktar (har gjort det ända sedan de vann UEFA-cupen 2008/09), ett bra lag som ständigt undervärderas av oddsättarna.

Innan man börjar favorisera Roma baserat på historia, vilken liga man spelar i, vilka namn man har i truppen bör det noteras att Donetsk vann sin CL-grupp före Arsenal, att man ägs utav en av Ukrainas rikaste män Rinat Akhmetov och har en trupp innehållande flera internationella toppspelare.
Bland annat huserar Rumänen Rat och Kroaten Dario Srna (lagkapten) på vardera backpositioner. Man har dessutom Stepanenko på mitten och flertalet offensiva individer såsom Adriano, Jadson, Douglas Costa, Eduardo. Shakthar Donetsk är en klubb av internationell toppklass och är definitivt förtjänta av att vara där de är en kväll som denna. Roma kommer få se upp.

Roma som på senare år haft som signum att inleda ligaspelet värdelöst har förbättrat sina prestationer en aning under säsongens gång. För närvarande är man placerade på åttondeplats i Serie-A, i jakt på europaspel nästa säsong. Man kom tvåa i sin grupp efter Bayern Munchen och börjar ikväll med fördel av hemmaplan.

För att gå vidare efter två spelade matcher mot Schaktar (hemma- respektive bortamatch) tror jag man måste hålla tätt i första mötet samtidigt som man får dit en balja, vilket kommer bli svårt.
Roma är inte lika bra som man varit tidigare säsonger och Totti är i slutet av sin karriär. Man har blandat och gett under säsongen såhär långt. Vi har därför svårt att förstå hur oddset för Roma vinst kan stå under två gånger pengarna. Dagens Schaktar hade definitivt varit ett topplag i Serie-A om de hade spelat i den ligan.

X2 spelas till 1.72.

Spel 28:
Skövde – Guif 2
Odds: 2.20 (bet365)
Insats: 82.39 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 98.87 sek.
Möjlig Utdelning: 181.26 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (39-30 1 FÖRLUST

Motivering:
Toppmöte i herrarnas Elitserie. Serieledaren Guif gästar ligatrean Skövde.
Guif har fått upp ångan igen efter den retsamma förlusten man åkte på direkt efter uppehållet mot Lugi. Lagets tre senaste matcher har slutat i tre segrar efter att ha fullkomligt krossat RIK hemma senast (36-21).

Skövdes form på senare tid har bestått i lite av att blanda och ge.
Deras senaste två matcher har resulterat i två imponerande bortasegrar. Dels efter att ha tvålat dit hemmastarka Malmö, för att dessförinnan ha vunnit en jämn match mot Drott. Dock förlorade man senaste hemmamatchen mot RIK med fem bollar, så fyra vinster senaste fem matcherna är resultaten.

Guif med tio segrar senaste elva matcherna har det historiskt sett väldigt lätt mot Skövde. Tio raka segrar mot just Skövde bättrar på oddsen för bortavinst ikväll.
Att före detta Toledo-proffset Daniel Båverud har valt att skriva på för guldfavoriterna gör det än mer oförståeligt att Skövde värderas som favoriter ikväll. 2.20 på Guif är taget alla dagar i veckan. Värt att testa

Spel 29:
Lif Lindesberg – IK Sävehof (-3.5) 2
Odds: 1.74 (bet365)
Insats: 82.39 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 60.97 sek.
Möjlig Utdelning: 143.36 sek.
Speltyp: Singelspel (hcp)

Resultat: (22-30) 2 VINST

Motivering:
Toppen mot Botten. Ett lag som radar upp segrar mot ett lag som sjunker i tabellen för varje ny omgång. Givetvis talar jag om IK Sävehof och givetvis talar jag om LIF Lindesberg.
Trots otippad förlust mot Lugi senast för Sävehofs del skall man vinna detta, precis som man har gjort i föregående möten (fem raka bortasegrar för Partillegänget).

Lindesberg ligger som sagt sist. Man har två segrar under hela säsongen och fyra raka förluster. Inte mycket som talar för att man får spela i högsta serien nästa säsong.

Hcp-spel på Sävehof. Vinst med minst fyra.

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar