fredag 4 februari 2011

Spelfonden: Spel 17 & 18Spel 17:
IK Sävehof – Redbergslid IK 1
Hammarby IF – IF Guif 2
Tillberga – Sandviken 2
Odds: 2.00 (bet365)
Insats: 170.54 sek. (7.5%)
Möjlig Vinst: 170.54 sek.
Möjlig Utdelning: 341.08 sek.
Speltyp: Trippel

Resultat: 2 (27-34) FÖRLUST
                2 (25-29) VINST
                X (5-5) FÖRLUST

Motivering:
En trippel där alla lag spelfonden spelat på är i lite av liknande scenarion. Man är i toppen av tabellen, man har dominerat stora delar av säsongen och man har bra form (om man räknar bort Guifs förlust senast mot Lugi dvs).
Stor insats på denna trippel!

Sävehof ångar på som tåget i herrarnas Elitserie. 17 vinster på 21 matcher placerar Partilleklubben två poäng före konkurrenten Guif på andraplatsen.
Hemmaplan är en borg, nästintill omöjlig att inta. En förlust på tolv spelade matcher i Partillebo-hallen är en imponerande siffra. Och som om det inte vore nog.
Sedan 2003 har Sävehof förlorat en enda match hemma mot RIK. Resterande tolv matcher har slutat i idel segrar.

Guif förlorade visserligen mot ett Lugi med glödhete Kim Ekdahl De Rieutz i spetsen. Förlusten kom något oväntat för Eskilstuna, samtidigt som jag tror just Kims succé i landslaget hade taggat Lugispelarna att prestera samt skrämt upp Guif en aning.
Innan förlusten hade Guif sju raka segrar och de två senaste bortamötena mot Hammarby har slutat med klara segrar.
Hammarby, som ligger näst sist skall inte rå på Guif trots hemmaplan.

Bandy och Sandviken brukar vara en bra kombination och så även i år. 18 vinster på 21 matcher puttar upp föreningen på förstaplatsen, en position jag tror man är där för att behålla säsongen ut.
Efter tre raka segrar mot okej lag som Edsbyn och Villa Lidköping samt en förlust senaste 16 matcherna har man bevisat att man är en svår nöt att kläcka.
Ett elfteplacerade Tillberga bör inte skrälla ikväll.

(Finner ni några hcp-spel kan det vara värt att testa för att höja upp oddsen en aning)

Spel 18:
Borussia Dortmund – Schalke 04 1
Odds: 1.61 (bet365)
Insats: 113.70 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 69.35 sek.
Möjlig Utdelning: 183.05 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: X (0-0) FÖRLUST

Motivering:
Fredag och stekhett derby i tyska Bundesliga. Seriesuveränen och årets maskin (man har massakrerat sina motståndare) möter ett av ”fiaskolagen” i form av Schalke 04.
Borussia Dortmund är svårslagna hemma. En förlust på nio hemmamatcher är siffror som bevisar detta. Då skall man dessutom ha klart för sig att den tvåmålsförlusten kom mot Bayern Leverkusen redan i första omgången. Nu har man alltså påbörjat en svit, framtida motståndare får problem att bräcka.

Faktorer som kan hjälpa Schalke 04 är att det är derby, att man har klasspelare som kan prestera riktigt bra fotboll under vissa perioder. Dessutom har man om man räknar bort förlusten mot Hoffenheim i senaste omgången spelat upp sig sedan den miserabla ligastarten. Så, visst, elfteplacerade Schalke kan chocka.

Skadan på Shini Kagawa har man klarat sig bra från. Spelare som Hummels, Santana, Götze och Barrios ligger bakom en av Europas bästa och formstarkaste elva just nu. Mitt råd blir alltså; Spela en etta i denna match!

(Utöver raka ettan som spelfonden kommer lira finns det två mycket intressanta spel, värda att ta en närmare titt på. Det ena är att Dortmund skall vinna med minst 1,5 måls marginal till 2.60 gånger pengarna. Det andra att Dortmund kommer hålla nollan till 2.20.
I de fem matcher Dortmund har segrat på hemmaplan har man vunnit med minst två måls marginal. Dessutom har man hållit nollan i fyra av sina fem segrar och har en målskillnad på 18-1. Så vinner Borussia ikväll, vilket jag tror de gör är det inte alls omöjligt, snarare troligt att något av dessa spel sitter också. Bara ett tips.)


/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar