torsdag 27 januari 2011

Spelfonden: Spel 1 & 2

Spelfondens och bloggens allra första tips kommer från Australien i form av två stentuffa semifinaler. Dessa matcher spelas inatt/imorgon bitti och ena matchen tillhör damturneringen medan den andra tillhör singeturneringen för herrarna.


Spel 1:
Caroline Wosniacki – Na Li 2
Odds: 1.72 (bet365)
Insats: 100 sek. (5 %)
Möjlig Vinst: 72 sek.
Möjlig Utdelning: 172 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: 2 VINST

Motivering:
Nuvarande världsettan ställs mot världselvan i nattens och AO:s första damsemifinal.
Tittar man och jämför respektive damers Ranking inför nattens möte kan man tycka att danskan Wosniacki ska klara av detta. Dock tror jag på att Li Na fortsätter prestera topptennis och tar sig till sin andra raka final 2011.

Som det nämns ovan har Kinesiskan Li Na fått en otroligt bra start på det nya året. Förra turneringen hon spelade, en turnering som förövrigt ägde rum i Sydney två veckor bak i tiden presterade hon väldigt bra tennis då hon tillslut gick och vann hela turneringen.
Denna vecka, i Melbourne, en annan Australiensisk storstad har hon tagit med sig/bibehållit sin fantastiska form. 
Inte nog med att hon har slagit meriterade spelare som Azarenka och Petkovic på sin väg till semifinal, hon har slagit dem utan att tappa ett enda set vilket är ett rejält styrkebesked!

Unga danskan Wosniacki har med nöd och näppe tagit sig till nattens möte.
Med nöd och näppe syftar jag inte på att hon har varit speciellt illa ute resultatmässigt i sina matcher. Spelet och slagen från danskans racket har dock i vissa stunder varit under all kritik.
Jag såg danskans match mot Cibulkova, en match spelarna bröt varandras serve game efter game och spelar hon så ikväll kommer hon åka på stryk för så mycket servgame tappar aldrig kinesiskan vågar jag lova.

En svagt servande danska kommer få det tufft mot en otroligt bra returnerande kinesiska. Visst kan Wosniacki harva sig igenom även en match som denna, men behåller bara Li Na tålamodet matchen igenom kommer hennes slagstyrka bana vägen för seger och en kommande final.

Oddset 1.72 på Li Na testas inatt!

Spel 2:
Novak Djokovic – Roger Federer (-3,5) 2
Odds: 1.66 (bet365)
Insats: 100 sek. (5 %)
Möjlig Vinst: 66 sek.
Möjlig Utdelning: 166 sek.
Speltyp: Singelspel (hcp)

Resultat: 1 FÖRLUST

Motivering:
Stenhårt möte väntar i dagens kvällsmatch/morgonmatch (beroende på var i världen du vistas). Semifinal mellan tidernas bästa spelare Roger Federer och Serbernas stolhet Novak Djokovic väntar.
Trots att jag förutspår en stentuff semifinal väljer jag att använda mig av handicapspel i denna match.

Roger Federer, som man för några månader sedan trodde hade haft sin bästa tid i karriären verkar ha fått en trevlig och passande nytändning senaste månaderna. Även om det inte inkasseras titlar i lika hög utsträckning jämfört med tidigare år för Schweizaren slår han ändå till med toppresultat relativt ofta och visar på sitt spel att han fortfarande är med och tampas med de absolut bästa, dagligen.
Efter Nadals trista uttåg mot Ferrer igår natt ser jag Roger Federer som favorit att ta hem turneringen då han stundtals visat prov på bländande tennis (matchen mot Wawrinka exempelvis).

För att vinna turneringen är han dock tvungen att slå en Novak Djokovic i toppform, något han har gjort i de tre senaste mötena spelarna emellan.
Och även om matcherna i sig har varit jämna spelmässigt har Federer i dessa tre möten vunnit med minst fyra games marginal.

Jag tror Federer tack vare sin rutin och hunger att förbättra sin legendstatus slår Novak Djokovic i dagens semifinal med minst 3,5 games marginal till 1.66 gånger pengarna!

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar