måndag 31 januari 2011

El Niño påväg till Chelsea



Sista dagen på 2011 års januarifönster bjuder med största sannolikhet på den här övergångsperiodens mäktigaste värvning. Fernando Torres lämnar Liverpool och skriver på för en annan storklubb, närmare bestämt Chelsea!
Idag har världens medier gått ut med att affären är klar till nästintill hundra procent och enligt Liverpools hemsida har båda parterna kommit överens om en övergångssumma. 50 miljoner pund talas det om! 
Nu återstår endast läkarundersökning och kontraktsförslag för Torres. Därefter kan vi konstatera att det blåa stället, Stamford Bridge och spelare som Lampard, Terry och Drogba blir den nya vardagen för spanjoren.

Personligen är jag kluven till övergången, framförallt från Chelseas sida. 
Fernando Torres en av världens bästa anfallare när han är frisk och i form. Dock har spanjoren varit skadebenägen senaste säsongerna och inte varit i absoluta toppform. 
Om detta har berott på miljön i Liverpool och klubbens nedgång eller att han inte är lika bra längre kan man fundera kringo och låta tiden utvisa? Visst, kan Chelsea få igång Torres till så som han såg ut för några säsonger sedan samt gjort under största delen av sin karriär och dessutom hålla honom borta från skador har man fått ytterligare en världspelare till truppen. Torres-Drogba, vilket radarpar på topp det kan bli om allt vill sig väl för Chelsea!

Liverpool har tappat en nyckelspelare, men ur ett ekonomiskt perspektiv skall man vara belåtna. 
Dessutom har man köpt Urugyanske succéanfallaren Luiz Suarez från Ajax sedan tidigare som förhoppningsvis kommer, om inte fylla hela tomrummet från Torres, täppa igen luckan en aning kommande säsonger.
Torres verkar ha velat bort från Liverpool ett tag nu så jag tror det var rätt läge att låta honom gå, då han fortfarande har ett mycket högt marknadsvärde.

Förövrigt är det väldigt mycket som pågår just i detta nu, sista tiden av januarifönstret. 
I skrivande stund talas det om att Arshavin är påväg att lämna Arsenal för Manchester City. För några dagar sedan skrev Adebayor på för Los Blancos för att ta ett annat exempel. Ska bli intressant att se hur det ser ut i alla trupper när ferbuari månad tar fart och man har fått en mer klar bild av hela cirkusen. Kan nog komma att vara en del skillnader.

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar