söndag 30 januari 2011

Söndag har varit och förblir en spelledig dag

Som ni förmodligen redan noterat har Pontus Speltips spelledigt denna söndag. Trots det enorma utbud söndagarna i vanlig ordning har att erbjuda väljer vi alltså att hålla igen plånböckerna. Istället avnjuts tv4:ans Solsidan kombinerat med spansk fotboll på Canal Plus.


Förresten. 
Såg ni eftermiddagens handbollsfinal? 
Inte? 
Då har ni missat något.
Forna landslagsmålvakten och expertkommentatorn Claes Hellgren sammanfattade det hela som en av de mest dramatiska finalerna någonsin, och jag kan inte annat än instämma. För vilken final det var!
Senaste årens överlägset bästa lag mot outsidern och publikens lag. 
Frankrike mot Danmark. 
Karabatic som bäste spelare i Frankrike.
Nyckelspelare Hansen i Danmark.


Frankrike tog ledningen redan från matchminut ett men med ynka tre sekunder kvar av full tid (TRE SEKUNDER!) kvitterade Danmark och ordnade en förlängning. 
Väl i förlängningen visade sig skicklighet och rutin slå hunger och fart. Frankrike tog en tidig ledning i andra förlängningperioden och när världens bästa målvakt Omeyer räddade Danskarnas skott med nittio sekunder kvar var det klart. Frankrike hade då en tvåmålsledning. Frankrike var världsmästare!


Visst, sett till trupp var Frankrike väl värda titeln. Dock kan jag inte låta bli att tycka synd om Danskarna. Med sitt snabba, breda spel och den entusiastiska publiken i ryggen hade man vunnit match efter match fram till kvällens final och var minst lika värda titeln som Frankrike. 
Nu blev det dock aldrig så utan Frankrike försvarade sitt guld från Kroatien-VM 2009. 
Danmark får vänta på sitt första guld och ta sikte på OS i London 2012 istället. 


/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar