tisdag 8 februari 2011

Spelfonden: Spel 19, 20, 21, 22 & 23

Spel 19:
Independiente Rivadavia – Instituto AC Cordoba (Under 2.5 mål)
Odds: 1.53 (bet365)
Insats: 149.23 sek. (7.5%)
Möjlig Vinst: 79.08 sek.
Möjlig Utdelning: 228.31
Speltyp: Målspel (över/under)

Resultat: (1-1) JA VINST

Motivering:
Spel 19 hämtas från en av Argentinas lägre divisioner.
Målsnåla och femteplacerade Instituto AC Cordoba gästar bottenlaget Independiente Rivadavia och här talar det mesta för ett målsnålt möte som alltid när Cordoba är igång.

Cordoba har ligans bästa försvar samtidigt som man bjuder på väldigt lite mål framåt. (16-8 är facit efter 18 matcher).
På 18 spelade matcher i år har 16 av dessa varit matcher slutat med U2.5 mål. Så vi skall ha i åtanke att lika svårt som det är att få hål på klubben, nästan lika svårt har man som sagt att åstadkomma mål framåt.
På sina 18 spelade matcher har man hållit nollan i 9 av dessa, hälften. Man har släppt in mer än ett mål EN enda gång, gjort fler än ett mål fem gånger. Aldrig har man gjort över två mål i en match under årets seriespel!
Nu står man på fem matcher utan förlust. På dessa fem matcher har man gjort tre baljor, släppt in ett.
Sina senaste två bortamatcher har slutat i 0-1 vinster, förövrigt det vanligaste segerresultatet så här långt för klubben.
Ser man till ifjol såg det ut på liknande sätt då 10 av 28 matcher slutade med U.2.5 mål.

Som tur är (tror jag de flesta tänker som vill se målglada matcher) är Independiente något målgladare. 
9 av 18 matcher har slutat med över 2.5 mål (17 av 37 under fjolorssäsongens ).
Efter senaste matchen (1-0 förlust borta) visar Independientes siffror på att man gjort 24 mål och släppt in 27 under årets ligaspel.

Normalt sett skall det dock bli en målsnål drabbning.
Även om Independiente visat på något mer offensiva resultat än sina motståndare brukar möten som dessa, ett toppenlag på bortaplan mot ett bottenlag på hemmaplan, vara jämna matcher och tillknäppta kamper.

Under 2.5 mål till oddset 1.53 är värt att lägga pengar på inatt. Vi går in stort med 7.5% insats!

Spel 20:
Charlotte Bobcats – Boston Celtics (-3.5) 2
Odds: 1.76 (bet365)
Insats: 99.49 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 75.61 sek.
Möjlig Utdelning: 175.10 sek.
Speltyp: Singelspel (hcp)

Resultat: (94-89) 1 FÖRLUST

Motivering:
Ett formsvagt Charlotte Bobcats, visserligen med fördel av hemmapublikens jubel inatt skall inte röra på ett av ligans bästa lag, Boston Celtics. Visst, har man som vissa NBA-lag får för jämnan en gyllene dag på jobbet kan man skaka vilket lag som helst. Dock har varken form (en vinst fem senaste matcherna) eller spel visat tecken på något sådant på på senare tid, utan Boston bör vinna tämligen komfortabelt.

Boston ligger för närvarande på en stabil andraplats. Utöver förlusten mot formtoppade och fjärdeplacerade Dallas Maverick (8 raka segrar) har man presterat okej på senare tid (7 vinster senaste 10).
Även historiskt sett har man ett stort övertag då man kan ta sin sjunde raka bortaseger (1-9) mot just Bobcats och när dessutom en av lagets mest rutinerade spelare, Ray Allen jagar rekordet som NBA:s bäste målskytt genom tiderna (endast fyra trepoängare ifrån) kan ni räkna med att motivationen är på topp i klubben men framförallt hos veteranen.

Ett Charlotte Bobcats med två raka hemmaförluster och en seger senaste fem hemmamatcher får det svårt mot topplaget Celtics.

Spel 21:
Dallas Maverick – Cleveland Cavaliers (-11.5) 1
Odds: 1.57 (bet365)
Insats: 99.49 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 52.73 sek.
Möjlig Utdelning: 152.22 sek.
Speltyp: Singelspel (hcp)

Resultat: (99-96) 2 FÖRLUST

Motivering:


Innan ni väljer att rygga detta spel kan ni ha i åtanke att det inte är varje dag man som NBA-lag rinner ifrån och vinner med minst tolv poängs marginal. Eller så gör ni som Pontus Speltips. Vänder på det hela, noterar att bortalaget Cleveland Cavaliers för närvarande är helt under isen efter 24 raka förluster samtidigt som hemmalaget, Dallas Maverick går som tåget med åtta raka vinster i bagaget mot en del tuffa motståndare (Boston Celtics borta bland annat).

Att Cleveland har putsat till resultaten en aning senaste två matcherna är det ingen tvekan om. Förluster med 6-7 bollar måste ses som något positivt sett till tidigare matcher där man förlorat med det dubbla, minst.
Dock skall vi ha klart för oss att lag som Portland eller Memphis i alls är i samma paritet som ett formtoppat Dallas.

Istället för att Cleveland kommer hänga i tror jag på en bra start från hemmalagets sida från matchminut ett och en storseger efter 48 spelade minuter! 
Uppvisning på gång måntro?

Spel 22:
Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 2
Odds: 1.71 (bet365)
Insats: 99.49 sek. (5%)
Möjlig Vinst: 70.64 sek.
Möjlig Utdelning: 170.13 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (109-103) 1 FÖRLUST

Motivering:


På förhand en av nattens mest svåranalyserade spel. Trots detta något oroväckande påstående kan jag inte blunda för vilken basket och vilken form Chicago var i innan den något överraskande förlusten mot Golden State kom i senaste omgången.
Innan matchen mot Golden State vistades Chicagospelarna uppe bland molnen. Klara segrar byttes ut mot nya klara segrar i nästa match. Med spelare i form av Taj Gibson, Kyle Korver presterade man toppbasket och jag ser inte varför ett bottennapp, som förlusten mot Golden State innebar, skall sätta käppar i hjulet för femteplacerade Bulls. Tror man kommer tillbaka på rätt köl efter en ny seger inatt.

Historisk sett har man viss fördel gentemot trettondeplacerade Portland Trail Blazers borta. Man står visserligen på lika många segrar som förluster, men då bör man notera att de två senaste matcherna slutat i Bulls-segrar.

Nej. Formen är för bra å Bulls vägnar för att inte testa en tvåa till 1.71 gånger degen. Rygga om ni vågar.  

Spel 23:
Vancouver Canucks – Ottawa Senators 1 (efter ft)
Odds: 1.61 (bet365)
Insats: 99.49 (5%)
Möjlig Vinst: 60.72 sek.
Möjlig Utdelning: 160.18 sek.
Speltyp: Singelspel

Resultat: (4-2) 1 VINST

Motivering:


Femte och sista spelet för kvällen berör NHL där Sedinbördernas Vancouver bara måste fixa hemmaseger mot ett formsvagt Ottawa.
Innan ni säger det. Jag är medveten om att NHL är bland det mest osäkra man kan betta på då resultaten svänger värre än Lisebergs slänggungor, men återigen är oddset på rak etta alldeles för bra sett till form, trupp och tabellplaceringar.

Vancouver med bröderna Sedin i spetsen har verkligen fått till det så här långt. Fem raka segrar innan ordinarie tid placerar dem på förstaplats i tabellen.
När det stämmer för Vancouver, vilket det verkar göra nu, har övriga lag inte mycket att sätta emot. Då stämmer det till 100%.

Ottawa å andra sidan har nio raka matcher utan vinst och placerar sig långt ner i tabellen. Fyra placeringar från sist. 27 av 30. Väldigt dåligt
Visserligen var man på väg att tvåla till Detroit hemma i en målrik match (5-7) men tack vare Johan Franzén (stod för hela fem av Detroits mål) lyckades svenskklubben klara sig ur det hela.

1.61 gånger pengarna på Vancouver!

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar