fredag 18 februari 2011

Framtidens Barcelona?

Läste den här artikeln där Barcelona avslöjar potentiella nyförvärv ämnade för framtiden, när klassspelare som Xavi och Iniesta kommit upp i åren och tvingas lägga skorna på hyllan. Visst, vi skall ha klart för oss att det lär dröja tills dess. Iniesta är trots allt bara 26 år och i den klass Xavi är för tillfället spelar det ingen som helst roll att han passerat 30 med ett år. Dock är det alltid intressant att spekulera. Kommer Barcelona vara lika dominanta om, låt oss säga, fem år?

I artikeln nämns exempelvis Arsenals gullegris Cesc Fabregas som framtida Barcaspelare, och visst kommer det väl bli så tillslut? Passande fråga är inte om Cesc kommer hamna i Katalunien utan när?
För likt tonårsflickornas ständiga trånande efter Justin Bieber, lika mycket har Barcelona flörtat med 23-åringen senaste säsongerna.

I övrigt nämner man vindsnabbe Gareth Bale, Santos stjärna Neymar och kanske fotbolleuropas störste talangen av alla för tillfället, Romelu Lukaku.
17 år gammal har Lukaku tack vare sin fysik och teknik som håller absoluta toppklass öst in mål för sitt Anderlecht. 25 mål på 54 matcher sedan 2009 har gjort att alla världens storklubbar tagit upp jakten på 93:an. Personligen tycker jag det är väldigt svårt att sia om det är ett bra köp eller inte när spelarna är såpass unga. Däremot skall vi inte sticka under stol med att det finns potential av överflöd samtidigt som Barcelona är en av världens bästa klubbar på att förvalta talangen.

Nyförvärv av absoluta toppklass är alltid välkommet hos en klubb. Dock känns Barcelona som allra bäst om man får fortsätta odla fram egna talanger och därför bör hålla sig borta att värva för mycket utifrån. Barcelona är inget Madrid och ska så inte vara heller.../Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar