fredag 4 februari 2011

Manliga fotbollsstjärnor - Inga kärnfysiker direkt.


Satt och mös framför Bari - Inter på TV4Sport igår. I grund och botten en helt normal torsdagsmatch mellan ett bottenlag i desperata försök att måla inför hemmapubliken kontra ett taktiskt disponerat topp samt för kvällen bortalag. Inter gjorde sitt tillslut och besegrade Bari med tre mål mot noll. Dock var det inte dagens kollektiv utan en enskild händelse som fick störst uppmärksamhet, såhär i efterhand.
Detta var vad som hände:Både domaren och tv-teamet missade händelsen. Inte förräns på reprisbilderna kunde vi, TV-tittare se vad som verkligen skett. Hur Chivu klappat till Baris Rossi rätt i bakhuvudet.
Personligen mår jag oerhört dåligt när jag ser sådana här saker ske, och att döma av Rossis reaktioner verkade han ta det minst lika allvarligt. Inte enbart för att det röda solklara kortet uteblev. Han ser ut att vara rejält berörd... rentav ledsen.
Ibland undrar man vad som faller in fotbollsspelare. Idiotaktioner i form av brutala efterslängar och filmningar händer allt för ofta. 

Jämför man exempelvis en fotbollsmatch i La Liga med ett av Sveriges möten i handbolls-VM ser man stora skillnader på vilka som är män och vilka som är pojkar. 
Medan fotbollspelare slänger sig sig i parti och minut, ger ut knytnävsslag och beter sig allmänt nonchalant och otrevligt verkar handbollspelare generellt sett ha mer respekt för varandra ute på plan. Även om en linjespelare stångas blodig är det sällan man se honom i golvet lika ofta som fotbollspelare tuggar gräs. Istället ställer han sig upp, hyser inga agg mot spelaren som precis manglat honom utan fortsätter precis som om ingenting hänt minuterna därpå.

Vet att jag inte är ensam om att tycka detta och samtidigt man kan fråga sig vad det beror på?
Är det pengarna måntro?
Är det så att fotbollspelare ser sig som bättre och av högre rang än övriga idrottare och människor och därför tror att de får bete sig som det vill?

I efterhand såg det visserligen ut på Chivu som att han hade fått en rejäl blackout. Skam var ordet när man såg honom sekunderna därpå. Dessutom har han gått ut i dagens tidningar och berättat om hur mycket hans skäms inför sina barn och ångrar incidenten.
Nu ska han vara glad att han är fotbollspelare så han bara får några fotbollsmatchers avstängning. Hade det skett på stan hade de förmodligen talats om potentiell misshandel. Konstigt hur världen fungerar ibland va?

/Pontus Speltips
pontusspeltips@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar